Vi söker en controller till Korpens förbundskansli

Vill du bidra till att göra det enkelt för människor att motionera och ha kul tillsammans?

Korpen söker nu en ekonomicontroller som även vill vara med och utveckla verksamheten. I rollen kommer du att ha det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet samt ett visst ansvar för andra administrativa uppgifter. Placering är på kansliet som sitter i Idrottens Hus i Skanstull och rapportering sker till avdelningschef.

Om rollen

Du kommer att ansvara för alla vanligt förekommande arbetsuppgifter på en ekonomifunktion. Det handlar exempelvis om löpande bokföring, kontering av fakturor och övriga transaktioner, fakturering, upprättande av kvartals- och årsbokslut, skattedeklarationer, årsredovisning, löneadministration, budgetuppföljningar samt rapportering till externa organisationer som Svensk Insamlingskontroll och Giva Sverige. Du kommer också att representera Korpen vid externa möten och seminarier i frågor kring ekonomi samt ha en stödjande funktion i ekonomifrågor gentemot föreningarna. I rollen ingår även andra typer av administrativa uppgifter så som personal- och styrelseadministration, ansvar för Korpens försäkringar och avtalsfrågor, visst ansvar för inköp samt administrativt ansvar för Korpens webbutiker med profilkläder/profilmaterial.

Din profil

Vi söker dig som är trygg i att ta ett helhetsansvar för ekonomifrågor och inte tvekar att ta egna initiativ för att utveckla vårt arbete inom området. Du är strukturerad, noggrann och analytisk och är bekväm med att göra olika typer av uppgifter inom ekonomi och administration.

Du trivs med att arbeta i en idéburen organisation där medlemsnyttan är i fokus och känner väl igen dig i Korpens värdegrund glädje, gemenskap och att alla är välkomna. Att vara självgående med planeringsförmåga, vara social och ha en viss pedagogisk läggning är andra viktiga egenskaper hos dig som gör att du kommer att lyckas i den här tjänsten och trivas hos oss.

Kvalifikationer

  • Relevant akademisk examen inom ekonomi.
  • Minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet.
  • Förståelse och erfarenhet från idéburen sektor, erfarenhet från svensk idrottsrörelse är meriterande.
  • Erfarenhet av att arbeta självständigt och driva initiativ.
  • Kunskap och erfarenhet inom områdena redovisning, projektledning och ekonomiska analyser.
  • Erfarenhet från löpande redovisning inklusive analys och underlag till ledningsgrupp och styrelse.
  • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska.

Övrigt

Placeringsort är i Stockholm och vissa resor inom Sverige kan förekomma. Vi erbjuder dig en självständig och utmanade roll där du får chansen att bidra till Korpens tillväxt både på lokal och nationell nivå. Du kommer till ett team av omtänksamma och trevliga kollegor där du arbetar nära olika kompetenser och sakkunniga. Vi är en flexibel arbetsplats och det finns möjlighet att kombinera dagar inne på kontoret med en del arbete hemifrån. Vi är måna om att det finns balans mellan arbete och fritid och som motionsidrottsförbund ser vi gärna att du använder din friskvårdstimme varje vecka och ditt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Bifoga ditt CV och personliga brev. I den här rekryteringen samarbetar vi med Novare. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med hänvisning till GDPR. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Taube på anna.taube@novare.se eller Emelie Lindquist på emelie.lindquist@novare.se