Nyheter

Lär känna Korpens nye generalsekreterare Erik Eng
Drivkrafter, Korpens nya strategi och viktiga framtidsfrågor. Det är en del av innehållet när Erik Eng gästar Motionspodden.
Läs mer
Info inför Korpens mötesplats och förbundsmöte
Nu är det inte långt kvar tills vi ska samlas på Runö utanför Stockholm! Här har vi samlat information som kan vara bra att ha koll på! 
Läs mer
Motionsåret 2023 – från återstart till nystart
Ni är många som har slitit väldigt hårt och därför är det mycket glädjande att vi under 2023 i stort sett är uppe i samma medlemstal som före coronautbrottet.  Nu är det sjätte gången som vi genomför Korpens NMI och vårt index ligger väldigt stabilt över tid, vilket är ett fint kvitto på att vi har fantastiska ledare i Korpen. 
Läs mer
Nytt, digitalt spel från Folkspel
Vill ni stärka föreningskassan? Perfekt! Nu presenterar Folkspel ett nytt spel som kan gynna er förening: Joyna! Det är helt utan hantering av fysiska lotter eller kontanter.
Läs mer
Sträck på er - resultatet från NMI har kommit!
Sträck på er alla organisations- och aktivitetsledare i Korpens föreningar! Ni har åter igen bidragit till ett fantastiskt totalresultat i undersökningen Nöjd Medlemsindex, NMI. Ni gör ett fantastiskt jobb!
Läs mer
Ledigt jobb som föreningsutvecklare på Korpens förbundskansli
Vill du bidra till att göra det enkelt för människor att motionera och ha kul tillsammans? Korpens förbundskansli söker en föreningsutvecklare.
Läs mer
KIT har fått nytt utseende
Nu är vi i mål! Den nya tävlingsmodulen i KIT är klar. Alla föreningsmedlemmar ser nu den nya versionen av KIT både vid datorn och i mobilen.
Läs mer
365 dagar med Korpen – se filmen om motionsåret 2023
Nu kan du ta del av verksamhetsberättelsen för 2023. Följ med på en resa fylld av fantastiska eldsjälar, härlig gemenskap och massa, massa rörelseglädje!
Läs mer
Klart med ny generalsekreterare för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Erik Eng, nuvarande kommunikations- och marknadschef på Korpen, blir ny generalsekreterare.
Läs mer
Anmäl intresse för Mitt Everest – perfekt även för arbetsplatser
Nu är det dags för din förening att anmäla intresse till att arrangera motionsutmaningen MittEverest 2024! Det är även ett perfekt erbjudande mot arbetsplatser.
Läs mer
Du har väl anmält dig till Mötesplatsen?
Nu är det inte långt kvar till Korpens stora mötesplats och förbundsmöte. Har du inte anmält dig än är det hög tid att göra det!
Läs mer
Det våras för nya strategier
Ledare februari 2024
Läs mer
korpen.se tar nya tag
Det är några år sedan nu som korpen.se lanserades, därför står ett omtag av hemsidan på agendan för att ytterligare förenkla stegen till att hitta sin aktivitet och bli medlem i Korpen.
Läs mer
Snart dags för årets upplaga av Mitt Everest
Nu kan din förening anmäla intresse till att arrangera motionsutmaningen Mitt Everest 2024!
Läs mer
Du har väl anmält dig till Korpens stora mötesplats och förbundsmöte?
En helg med nätverkande, inspirerande föreläsningar och workshops, lustfylld träning, mingel och möten där viktiga beslut ska tas.
Läs mer
Vi söker en controller till Korpens förbundskansli
Korpen söker nu en ekonomicontroller som även vill vara med och utveckla verksamheten.
Läs mer
Nu kan din förening söka projektstöd för Idrott 65+
Syftet med stödet är att utveckla verksamheten i föreningarna för att förbättra förutsättningarna för 65+ att regelbundet idrotta och delta i föreningsaktiviteter. För att utveckla seniorverksamhet i enlighet med Fokus Korpen 2025. Målsättningen är en idrottsrörelse där mottot är Idrott för alla-hela livet.
Läs mer
Välkomna på visionsworkshop! 
Vi vill tillsammans med er arbeta fram en alternativ vision med syftet att skapa en tydligare röd tråd mellan visionen och strategin och ett mer styrande svar på frågan varför vi finns till
Läs mer
40-talet föreningar arrangerade Aktiv Seniorveckan
Flera korpföreningar runt om i landet kickstartade det nya året med att arrangera Korpens Aktiva Seniorvecka som erbjuder målgruppsanpassade aktiviteter helt gratis.
Läs mer
Vi ser fram emot att ses under 2024!
Som vanligt har året startat i rasande fart och man inser att det inte dröjer särskilt länge innan vi ses på förbundsmötet i maj. Det känns alltid värdefullt när vi får möjlighet att samla så pass många under en hel helg. Anmälan har nu öppnat,
Läs mer
Nu kan ni söka Projektstöd IF Ungdom 2024/2025
Din förening kan söka bidrag inom Projektstöd IF Ungdom 2024/2025. Sista ansökningsdag för första perioden är 18 februari.
Läs mer
Nu söker vi en generalsekreterare till Korpen
Vill du bidra till ett bättre samhälle? Har du erfarenhet från idéburna organisationer? Är du en trygg och visionär ledare Då kanske du är Korpen Svenska Motionsförbundets nya Generalsekreterare!
Läs mer
Glöm inte att anmäla dig till Korpens mötesplats och förbundsmöte
Den 17–19 maj är det dags för en helg med nätverkande, träning, kunskapspåfyllning men framför allt Korpens viktiga förbundsmöte.
Läs mer
Det är dags för Nöjd Medlemsindex (NMI)
Nu är det dags igen för Nöjd Medlemsindex där ni får svar på hur medlemmarna trivs i verksamheten och förhoppningsvis vad som kan förbättras.
Läs mer
Ungagerad – ledarutbildningen för dig som ung
Anmälan är äntligen öppen! Varje år samlas ungdomar från olika delar av landet för att fördjupa sig i ämnen som ledarskap och projektledning.
Läs mer
Dags för ny digital ordförandeträff den 5 februari
Det var många som var med på den första ordförandeträffen 12 december, så kul att se! Nu bjuder vi in till nästa.
Läs mer
Din nominering till valberedningen behövs
Fortsätt skicka in dina nomineringar till valberedningen och revisorerna inför de val som ska göras under förbundsmötet. Valberedningen och revisorerna behöver organisationens hjälp att säkerställa att laguppställningarna blir så bra som möjligt! Senast den 17 mars behöver de ha nomineringarna.
Läs mer
2023 – ett år fyllt av motionsglädje!
Så har snart 365 dagar passerat igen. När vi blickar tillbaka på året som gått så har det, precis som tidigare år, hänt massor inom vår organisation.
Läs mer
Försäkring & Integritetspolicy
Som de flesta av er vet är de personer som är medlemmar i någon av landets korpföreningar berättigade till en idrottsförsäkring förmedlad av Folksam. Vid en skada som uppstått under eller i samband med en aktivitet arrangerad av en korpförening har alla medlemmar rätt att nyttja denna försäkring.
Läs mer
Nya kunskaper, nya vänner och nya upplevelser – Ungagerad levererade!
De 12 deltagarna i Korpens ungdomsledarutbildning Ungagerad kan summera ett lyckat utbildningsår. Vad annat kan sägas när samtliga deltagare ger utbildningen fem av fem poäng!
Läs mer
Anmäl din förening till Korpens Aktiva Seniorvecka vecka 3
Snart är det ett nytt år och vad passar då bättre än att erbjuda vår seniora målgrupp en motiverande och inspirerande träningsstart?
Läs mer
Tack för bra samtal om strategin!
Det har varit givande samtal och inspel om strategin, arbetet med att öka den lokala kännedomen om Korpen pågår och en ordförandeträff är planerad i december. Läs mer i november månads ledare.
Läs mer
Julkalender i sociala medier
Alla föreningar som vill får gärna vara med och dela kalendern i sina egna kanaler. Luckorna finns att ladda ner i Toolbox från 30/11.
Läs mer
Vill ni vara med i en ledarsatsning?
Nu har vi möjlighet att erbjuda en satsning på nyrekrytering av ledare tillsammans med Riksidrottsförbundet och RF-SISU!
Läs mer
Överskott från försäljning av Folkspels lotter
787 997 kronor är summan som ett antal korpföreningar får dela på utifrån överskottet från Folkspels lotterier.
Läs mer
Ladda ner filmer till motionsstreaken
Totalt sju klipp kommer att finnas tillgängliga för föreningar som vill dela motionsstreaken i sina sociala medier.
Läs mer
Nu moderniserar vi tävlingsdelen i KIT
Vi utvecklar tävlingsdelen i KIT. När arbetet är klart kan föreningar som använder tävlingsdelen ta klivet in i MyBusiness.
Läs mer
Korpens generalsekreterare slutar
Eva Bjernudd slutar sin anställning efter nästan 15 år på posten.
Läs mer
Studio Korpen – ny digital mötesplats
I höst drar vi igång en serie webbinarium där vi djupdyker i ett aktuellt ämne. Första tillfället blir 28 november med temat kommunikation.
Läs mer
Julkalendern kommer tillbaka – och vi behöver era bidrag
Från 1 december och fram till julafton delar vi dagligen ett tips på enkla motionsövningar. Skicka in ditt bidrag!
Läs mer
Dags för rekord i tipspromenad
I samband med motionsstreaken vecka 45 satsar vi på att ta världsrekord!
Läs mer
Nu laddar vi inför motionsstreaken
6-12 november kör vi en motionsstreak - foljårets succé som innebär att vi peppar till minst 20 minuters motion om dagen.
Läs mer
Valberedningens arbete har börjat
Styrelsen har haft sitt första möte efter sommaren. På plats fanns även valberedningen för att påbörja sitt arbete inför förbundsmötet 2024.
Läs mer
Nu fortsätter arbetet med strategin
Passa på att anmäla dig till nästa dialogmöte antingen 7 eller 9 november! Då finns det möjlighet att komma med medskick på det första utkastet.
Läs mer
Vår aktiva seniorvecka slog nya rekord!
Vecka 36 arrangerade 50-talet korpföreningar runt om i landet det vi kallar för en Aktiv seniorvecka.
Läs mer
Nominera till årets Eldsjäl 2024
Känner du till en eldsjäl som också förtjänar att hyllas med pompa och ståt? Se till att nominera just din eldsjäl.
Läs mer
Korpen Storsjön satsar på pickleball
Hör gymnasieungdomarna Jonathan, David, KarlLeon och Wille berätta om varför sporten är så rolig!
Läs mer
Häng med till Korpen Vadstena!
Ordförande Lina Rahm och verksamhetschef Pernilla Redin visar runt i verksamhetens lokaler.
Läs mer
Nytt användargränssnitt i KIT för medlemmar
De första korpföreningarna är flyttade till det nya användargränssnitt för medlemmar i KIT, MyBusiness. Vår förhoppning är att alla korpföreningar ska kunna flyttas till MyBusiness under första kvartalet 2024.
Läs mer
Korpens aktiva seniorvecka slår nya rekord!
Korpen har sedan fyra år tillbaka arrangerat en aktiv seniorvecka för att få fler seniorer i rörelse och presentera det fina utbudet av senioraktiviteter som finns ute hos föreningarna. Nästa vecka kommer cirka 50 korpföreningar runt om i landet se till att seniorer rör på sig genom att kostnadsfritt erbjuda olika motionsaktiviteter.
Läs mer
Utbildning för att starta pickleball
Korpen Nyköping bjuder in till utbildning för dig som vill starta upp pickleball. Sista anmälningsdag är 8 september.
Läs mer
Välkommen till TOPPconvention den 2 september 2023
Conventet kommer äga rum i Eksjö och vänder sig till instruktörer inom gruppträning. 
Läs mer
Bilder från Korpens mötesplats 2023
Den 13–14 maj var det dags för Korpens mötesplats. Under helgen fotades det för fullt så att vi kan minnas tillbaka.
Läs mer
Ta del av undersökningen Motionssverige
Korpen har ställt frågor till drygt 1 300 personer mellan 13 och 80 år om deras känslor och tankar om träning och motion. Läs undersökningen här.
Läs mer
Korpens mötesplats 2023
Den 13–14 maj samlades 150 personer på Runö i Åkersberga för att tillsammans jobba med Korpens nya strategi.
Läs mer
Leffe hedersprisades för sina insatser i idrottens tjänst
För ett par helger sedan fick han kliva upp på scenen under Riksidrottsmötet och ta emot en utmärkelse av ädlaste valör: Riksidrottsförbundets förtjänsttecken.
Läs mer
Nu är det halvtid för kommande strategin
Nu är vi en bit på väg! Strategin som ska forma våra kommande år börjar färgläggas och få konturer.
Läs mer
Nu är det dags att söka elstöd
Mellan 30 maj och 25 september 2023 kan föreningar i el-område 3 och 4 söka elstöd. Ni söker stödet hos Skatteverket via e-tjänsten på ”mina sidor”.
Läs mer
Korpen Smålands SDF söker Idrottskonsulent
Korpen Smålands SDF söker en Idrottskonsulent på halvtid som ska fungera som projektledare för ”Korpen ska växa”.
Läs mer
Idrottsbrevlådan
Idrottsbrevlådan är en kostnadsfri digital brevlåda som Riksidrottsförbundet tagit fram i samarbete med Kivra.
Läs mer
Korpen Nyköping bjuder in till turnering i pickleball
16-18 juni avgörs Summerplay där såväl motionärer som de med större tävlingsvana är välkomna.
Läs mer
Full fart hos Korpen Trollhättan
Nedläggning nära för tre år sedan – men nya krafter och rutinerade eldsjälar lyckades vända skutan.
Läs mer
Herryoga och pickleball riktar ljus på Korpen
Pickleball och herryoga har satt Korpen i det mediala ljuset den senaste tiden. Läs mer här!
Läs mer
Använd föreningens mapp i Umbraco
Varje förening har en egen mapp i Umbraco. Spara era bilder där så blir det lättare att hitta era bilder.
Läs mer
Unga vill engagera sig – om de får frågan
Enligt Ungdomsbarometern vill fler unga mellan 15 och 24 år ta på sig ett ledaruppdrag inom idrotten.
Läs mer
Spring Midnattsloppet med ert lokala motionslandslag
Motionslandslaget får springa i landslagströjor tack vare samarbete mellan Korpen och Midnattsloppet.
Läs mer
Senaste nytt om Korpens föreningshemsidor
Intresseanmälan för hemsida under korpen.se, utbildning och nytt om aktivitetssidan.
Läs mer
Sävar IK prisas för hållbarhet
När Sävar IK höll årsmöte firades det med smörgåstårta. Nyligen utsågs de till årets mest hållbara förening 2022 på Idrottsgalan i Umeå.   
Läs mer
Nytt stöd för fler äldre i rörelse
Fram till den 30 april kan idrottsföreningar söka ett nytt stöd från Riksidrottsförbundet för att starta eller utveckla satsning på seniorer.
Läs mer
Framtiden i fokus när styrelsen samlades
23-24 mars möttes Korpens förbundsstyrelse för styrelsemöte. På Schemat stod även en processdag Korpens strategi post 2025.
Läs mer
Vandringen mot Mount Everests topp har startat
Dags för en ny omgång av Mitt Everest – utmaningen som gör det möjligt att bestiga Mount Everest på hemmaplan!
Läs mer
Anmäl dig till Korpens Mötesplats för framtiden
Den 13-14 maj finns världens chans att vara med om att forma det Korpen vi vill se på längre sikt!
Läs mer
Välkommen på utvecklingsträffar!
För fjärde gången bjuder vi in föreningar som har eller vill starta upp seniorverksamhet till utvecklingsträffar.
Läs mer
Var med i vår framtidsdialog
Vi går med raska kliv mot en ny strategi med tanke på att Korpen Fokus 2025 snart är historia.
Läs mer
Korpen Södertälje + Trosa = sant!
Fem frågor till Annelie Dahlgren om hur det har varit att inkludera ytterligare en ort i föreningen.
Läs mer
Var med och påverka Korpens vägval
Boka in dig på Mötesplatsen på Runö den 13 och 14 maj.
Läs mer
Nyheter och utbildning i Umbraco
För föreningar med föreningshemsida under korpen.se kommer här några nyheter.
Läs mer
Fler än 20 000 har gått med i Motionslandslaget
Motionslandslaget fortsätter att växa. Varje månad skriver i snitt 1 200 individer under folkhälsoinitiativet.
Läs mer
Möjligt att söka återstartsstöd även 2023
Korpens föreningar har även under 2023 möjlighet att ta del av stöd för återstart efter pandemin.
Läs mer
Snart startar vi strategidialogerna
Korpens nya framtidsstrategi ska ta form och sättas på pränt under det här året
Läs mer
Föreningshemsidorna lanserade
Nu när alla föreningshemsidor är lanserade jobbar vi vidare med att utbilda alla administratörer i Umbraco.
Läs mer
3 frågor till Hofors BMX & Skate
Hallå där Marcus Östberg, kassör, och Susanna Magnusson, sekreterare!
Läs mer
Rörelsen växer med Motionslandslaget
Veckans motionstips och världens största tipspromenad - läs senaste nytt om Motionslandslaget.
Läs mer
Glöm inte att söka LOK-stöd!
Senast den 25 februari ska ni ha redovisat era LOK-stödsberättigade aktiviteter i IdrottOnline.
Läs mer
Seniorveckan slog deltagarrekord
Totalt genomfördes aktiviteter för seniorer hos 31 korpföreningar runtom i landet.
Läs mer
Nu öppnar anmälan till Ungagerad 2023
2023 års upplaga av utbildningen drar igång med en kickoff i Östersund/Åre.
Läs mer
Dags att boka Korpens framtidsresa!
Öppna din kalender, leta upp 12-14 maj 2023 och sätt tre gröna pluppar på just de dagarna.
Läs mer
Ta chansen att utbilda dig i pickleball!
Har ni startat pickleball i er förening och vill lära er mer, eller ligger ni i startgroparna för att dra igång den växande racketsporten?
Läs mer
Senaste nytt från Zoezi (KIT)
Så kan ni föreningar ta del av senaste nytt från Zoezi, företaget som äger KIT.
Läs mer
Julhälsning från förbundsstyrelsen
Förbundsstyrelsen har nu haft ett sista möte för i år och summerar året som gått och blickar fram mot ett händelserikt 2023.
Läs mer
Gör som Korpen Piteå – häng på Aktiv Senior-veckan!
Det är dags att börja planera för seniorveckan som äger rum 16-22 januari! Hur många föreningar hänger med den här gången?
Läs mer
Nya Korpenintern.se lanseras innan årsskiftet
På grund av att hemsidorna i Idrottonline stängs ner till årsskiftet så påverkas även vår internwebb.
Läs mer
Föreningshemsidor – snart i mål!
Nu är det nära! Snart har alla föreningar som anmält intresse lanserat sin nya hemsida.
Läs mer
Vilka är Emelie, Calle & Camilla?
Det är flera nya ansikten på förbundskansliet. De senaste månaderna har tre nya medarbetare rekryterats till Korpen riks.
Läs mer
Ungagerad stärker ungas engagemang
2022 års deltagare delar sina upplevelser av Ungagerad – Korpens förberedande ledarutbildning för unga.
Läs mer
2022 – året då vi kunde mötas igen
Det är dags att stänga 2022 och glänta på dörren till 2023. Hur har vi haft det under året som snart tar slut?
Läs mer
Hej då 2022 med 5-i-topp lista!
Nu är det dags att vinka hejdå till 2022. Korpnytt blickar tillbaka på året genom att plocka några russin ur Korpen-kakan.
Läs mer
Välkomna att vara med på Korpens Aktiv Seniorvecka
Nu är det återigen dags att planera för succén där vi riktar vårt fokus mot den seniora målgruppen.
Läs mer
Var med i skapandet av Korpens framtid
Nu börjar jobbet inför nästa strategiperiod och i maj 2024 klubbas den nya strategi som gäller från 2025 och framåt.
Läs mer
Prenumerera på Korpnytt
Via Korpens nyhetsbrev Korpnytt får du varje månad de senaste nyheterna om vad som händer i organisationen.
Läs mer