Seniorveckan slog deltagarrekord

 

Det blev nytt deltagarrekord för Korpens Seniorvecka. Totalt genomfördes aktiviteter för seniorer hos 31 korpföreningar runtom i landet, och det är nästan tio föreningar fler jämfört med höstens seniorvecka.

– Det var flera hundra seniorer som testade på Korpens utbud, säger Regina Hedström som är projektledare för Seniorveckan. En del blev medlemmar direkt och andra fick blodad tand och vill komma tillbaka för att motionera hos sin korpförening.

På flera orter uppmärksammades Seniorveckan i media, bland annat i Västerås där Korpen bjöd in till nya, kreativa aktiviteter. Gå-innebandy, seniorparkour och gå-fotboll var exempel på motionsaktiviteter som föreningen testade för första gången mot målgruppen seniorer.

– Det blev ordentligt tryck i vår anläggning, berättar Danny Vingehag som är verksamhetschef på Korpen Västerås. De som kom blev väldigt positivt överraskade, och just parkouren blev så populär att vi redan nu har startat en återkommande aktivitet.

För den förening som vill utveckla sin verksamhet inom seniorträning så finns chansen att vara med på kommande seniorvecka, vecka 36. Hör av er till Regina Hedström på Korpens förbundskansli: 070-911 38 38 eller regina.hedstrom@korpen.se