Anmäl din förening till Korpens Aktiva Seniorvecka vecka 3

Snart är det ett nytt år och vad passar då bättre än att erbjuda vår seniora målgrupp en motiverande och inspirerande träningsstart? 15-21 januari erbjuds prova-på aktiviteter som är anpassade för seniorer, allt för att fler ska hitta till våra föreningar. Det är en nationell satsning som cirka 50 föreningar var med och arrangerade i höstas.

Seniorveckan har funnits i tre år och efter inspel från er har vi enats om att den fortsatt ska genomföras under vecka 3 och 36. För dig som vill vara med i satsningen kommer det finnas stöd och material för marknadsföringen så att vi kan sprida ordet och nå ut lokalt. Redan nu finns material i Toolbox under kategorin Aktiv senior och vi kommer fortsätta uppdatera där löpande. Tillsammans kan vi bli ledande och ännu starkare inom området idrott för äldre!

Tidigare seniorveckor har varit väldigt lyckade. Flera föreningar har ökat sitt medlemstal och deltagarna var nöjda och uppskattade att få ta del av både gemenskapen och träningsglädjen. Sickla Seniorer är inriktade på motionsidrott för seniorer och är en av flera föreningar som arrangerat veckan och är positiva till upplägget. Vi har varit i kontakt med Anders hos Sickla Seniorer för att höra med om deras upplevelse av att arrangera en Aktiv Seniorvecka. 

Hej Anders! Berätta gärna om Sickla Seniorers deltagande av Korpens Aktiva Seniorvecka.

– Sickla Seniorer är med i Korpen och vi har haft stor nytta av det i arbetet med att bygga upp, driva och utveckla verksamheten. Vi har varit med i den Aktiva Seniorveckan sedan starten för tre år sedan. Vår marknadsföring är rätt enkel. Vi sätter upp lappar i affärer, restauranger och bibliotek. Vi får hjälp av SPF och PRO att skicka ut information till seniorer och så fixar Korpens rikskansli riktad reklam om vårt arrangemang på Facebook.

Roligt att höra att ni varit med sedan start och att ni nått ut så bra med marknadsföringen. Hur har ert upplägg av veckan sett ut tidigare år?

– Under vecka 36, när det varit Aktiv Seniorvecka, brukar vi förlägga ett extrapass med utegympa på ett närliggande torg. De som kommer förbi och blir intresserade får en kopp kaffe. Vi ordnar också en uppvisning av yoga för seniorer. De ordinarie passen är öppna för nybörjare. Rätt enkelt att ordna, inte så komplicerat. Resultatet blir några nya medlemmar varje gång.  Det är också rätt populärt bland medlemmarna att det händer något annorlunda. 

Härligt att höra att arrangemanget genererat medlemmar till er förening! Hur kommer er Aktiva Seniorvecka se ut vecka 3 nästa år? Några nyheter? 

– Vår Aktiva Seniorvecka under vecka 3  blir lite speciell då är det premiär för en ny aktivitet hos oss som vi kallar för Gympa-med-Stol. Det är en sorts sittgympa, men lite mer aktiv, med inriktning på balans och rörlighet. En gång i veckan. Vi har fått hjälp av Korpens rikskansli att utforma den nya gympan.  Vi hade en uppvisning i början av december där intresset var stort. Totalt anmälde sig 17 nya medlemmar, det är mycket för en liten förening som oss. 

Vill du veta mer eller anmäla din förening?

Välkommen att höra av dig till Regina Hedström på rikskansliet:

regina.hedstrom@korpen.se

0709-11 38 38

Till marknadsföringsmaterialet