Hej då 2022 med 5-i-topp lista!21 DEC 2022 13:53
Nu är det dags att vinka hejdå till 2022. Korpnytt blickar tillbaka på året genom att plocka några russin ur Korpen-kakan och göra en 5-i-topp-lista, utan inbördes ordning.

 

    • Ett nytt landslag såg dagens ljus. Vårt alldeles egna Motionslandslag föddes i juni och i dag är över 17 600 personer och nästan 230 arbetsplatser stolta landslagsdeltagare. Tillsammans med förbundskapten Micael Dahlen har vi aktiverat världens förmodligen största och gladaste landslag med bland annat en Motionsstreak på sociala medier. Satsningen ökar vår synlighet och kännedomen om Korpen, vilket i förlängningen leder till nya medlemmar i våra verksamheter. Under 2023 fortsätter vi arbetet med att få Sverige i rörelse!

    • Vi sågs. Vi skrattade. Vi motionerade. Mötesplatserna öppnade igen och vår egen Mötesplats med förbundsmöte blev äntligen av i fysisk skepnad. Hundratals korpare var som kor på grönbete där i Bålsta och mingelpratet ville aldrig ta slut.

    • Återstart och kampviljan hos er föreningar har präglat året. Med god hjälp av statliga stödpengar rullade vår verksamhet igång och tog fart. Ni föreningar stod och krafsade revanschlystna och engagerade med hovarna för att se till att nya och gamla medlemmar för första gången på länge skulle kunna röra sig tillsammans igen.

    • Ett rack i handen är det nya svarta. När padelvågen planade ut under året så har Korpens fleråriga satsning på pickleball växt fram över landet. Förutom padel och pickleball har Korpen även bordtennis och badminton i sitt stora erbjudande på många platser.

    • EM-medaljregn över Korpens företagsföreningar! I somras var det företags-EM för Europas arbetsplatser. Sverige och Korpen skickade ett stort gäng till Arnhem i Nederländerna som totalt tog 13 medaljer av samtliga valörer. Alla kanske inte vet det, men att vara företagsförening ansluten till Korpen innebär faktiskt att det finns möjlighet att tävla i sin motionsidrott.