Fler än 20 000 har gått med i Motionslandslaget

En samling människor iklädda Motionslandslagets tröjor väntar på att springa ett lopp.

Motionslandslaget fortsätter att växa. Varje månad skriver i snitt 1 200 individer under folkhälsoinitiativet för att sätta Sverige i rörelse och minska stillasittandet. Just nu är vi uppe i 20 561 personer!

Även arbetsplatserna hänger med. I skrivande stund står 280 bakom initiativet och vi ökar med i snitt 20 arbetsplatser i månaden. Men vi vill såklart bli många fler! Motionslandslaget har ju plats för alla.

Nytt material för arbetsplatser

Vi har fått önskemål om att ta fram material som arbetsplatser kan sprida till sina medarbetare och som kort förklarar varför man gått med och vad det innebär. Ni hittar det interna ”spridningsmaterialet” i Toolbox. Sprid gärna och använd fritt! Säg även till om ni skulle vilja ha något ytterligare material.

En tecknad figur springer med en tipstalong i handen.

Snart dags för världens största tipspromenad

I mars-april drar världens största tipspromenad igång. Tipspromenaden kommer att vara digital och syftet är att sätta fokus på nyttan med att komma ut och röra på sig på ett roligt och enkelt sätt.

Vårt mål är minst 20 000 deltagare, vilket skulle innebära att vi sätter världsrekord!

Vi kommer att bygga en egen digital lösning för tipspromenaderna. Det är något som har efterfrågats och som möjliggörs tack vare projektbidrag från Svenskt Friluftsliv. Projektet sträcker sig över ett år.

Hör gärna av dig om ni i din förening är experter på just tipspromenader och vill vara med och bidra med er kunskap! Skicka ett mail till motionslandslaget@korpen.se.

Gå gärna med i Facebook-gruppen

Motionslandslagets Facebook-grupp är uppe i 1 240 medlemmar. Det är fint att följa det engagemang och den pepp som finns där. Är du inte med än? Gå med här!

Frågor om Motionslandslaget? 

Har du funderingar, idéer eller tips? Hör av dig till någon på kansliet eller skicka ett mail till motionslandslaget@korpen.se.