3 frågor till Månadens korpförening

Marcus Östberg står inne i en BMX- och skatehall.

Vi är många föreningar inom Korpen. För dig som är nyfiken och vill veta mer om vilka som ingår i vår rörelse inför Korpnytt ett nytt inslag. Framöver kommer du att kunna läsa "3 frågor till Månadens korpförening". Först ut är Korpen Hofors BMX & Skate.

Hallå där Marcus Östberg, kassör, och Susanna Magnusson, sekreterare!

Berätta, vad är ni för förening?

– Vår verksamhet består av BMX- och MTB-cykling, skate och den senaste flugan i den yngsta generationen som är att köra kickbike. Våra medlemmar är alltifrån fyra år och uppåt. Det finns ingen övre gräns utan alla är välkomna, säger Marcus Östberg.

– När vi drog igång 2004 var vi ungefär 20 medlemmar och hade ingen anläggning. Sedan dess har vi byggt en egen hall, och byggt ut den med nästan det dubbla. Medlemsantalet har gått upp och ner och nu ligger det på runt 200, säger Susanna Magnusson.

Vad har ni på gång 2023?

– Vi vill starta och bygga en liten mobil pump track på baksidan av vår hall. Vi har också planer på ett BMX-jam för  befintliga och tidigare medlemmar. Sen handlar det om att försöka hålla igång det vi har och samtidigt locka nya.

Om ni får drömma, vad önskar ni för föreningens framtid?

– Drömmen är att få in fler vuxna som engagerar sig. Jag har varit med sedan 2004 och känner att jag skulle behöva backa lite, men då behövs det någon som vill ta över. Fler borde få uppleva den härliga gemenskap och det sköna gäng som vi är. Att man gör det tillsammans är kryddan i att vara engagerad i en förening. Och att se alla glada barn och erbjuda dem ett alternativ till rörelse, säger Susanna Magnusson. 

Har er förening något spännande på gång som ni skulle vilja berätta om? Tipsa oss på emelie.nordh@korpen.se!