Korpens aktiva seniorvecka slår nya rekord!

Vi vet att träning är viktigt oavsett ålder, men ju äldre vi blir desto viktigare är det att röra på sig för att bibehålla hälsan, må bra både fysiskt, psykiskt och socialt. Korpen har sedan fyra år tillbaka arrangerat en aktiv seniorvecka för att få fler seniorer i rörelse och presentera det fina utbudet av senioraktiviteter som finns ute hos föreningarna. Nästa vecka kommer cirka 50 korpföreningar runt om i landet se till att seniorer rör på sig genom att kostnadsfritt erbjuda olika motionsaktiviteter.

Det kommer yogas, spelas pickleball, hästkor och kubb kommer kastas och även seniorparkour och gå-fotboll kommer utövas. Även föreningarnas övriga målgruppsanpassade aktiviteter erbjuds. 
Ja, du hör vilken härlig mix av motionsaktiviteter det kommer vara runt om i landet under vecka 36. Utöver all rörelseglädje så är de aktiva seniordagarna tillfällen för seniorer att mötas och stärka känslan av gemenskap, en viktig del för att må bra. Att arrangera seniorveckan är ett bra tillfälle för föreningen att samverka med olika aktörer. Till exempel samverkar Korpen Stockholm med Enskede Rackethall och Korpen Piteå samverkar med både kommunen, energibolaget PiteEnergi och olika förbund inom RF. Flera andra arrangörer krokar även arm med PRO och SPF.

Föreningar som arrangerar seniorveckan
Vi är så glada att intresset för seniorveckan är större än någonsin! En lista över alla föreningar som arrangerar seniorveckan hittar du här. Vi hoppas på stort intresse och tror på många deltagare . Vi återkommer i framtida Korpnytt med en rapport från veckan. 

Är din förening intresserad av att veta mer om Korpens Aktiva Seniorvecka eller vill utveckla och diskutera seniorverksamhet är ni varmt välkomna att kontakta Regina på Korpens förbundskansli:

regina.hedstrom@korpen.se
070-911 38 38