Anmäl intresse för Mitt Everest – perfekt även för arbetsplatser

Mitt Everest startade 2021 och nu är det dags för din förening att anmäla intresse till att arrangera motionsutmaningen för 2024. I år vill vi även lyfta Mitt Everest som ett perfekt erbjudande mot arbetsplatser. Ett bra sätt att få fler deltagare till just er lokala backutmaning.

Mitt Everest är utmaningen som gör det möjligt att bestiga världens högsta berg på hemmaplan. Deltagarna går eller springer upp och ner för en backe i sin närhet tills de har samlat ihop 8849 höjdmeter, vilket är höjden på Mount Everest. I år kommer utmaningen gemensamt starta den 6 maj och pågå till och med den 31 oktober.

Flera vinster med att vara arrangör
Som arrangör för varje enskild backutmaning står en lokal korpförening och som förening finns det flera vinster med att arrangera Mitt Everest. Ni vinner både intäkter och nya medlemmar då utmaningen är helt kostnadsfri för er som förening att anordna. Med hjälp av Mitt Everest får föreningen alltså större synlighet, potential att locka nya medlemmar samt att varumärket Korpen stärks lokalt och tar större plats som motionsaktör.

Mitt Everest – nu för arbetsplatser!
Nytt för i år är att erbjuda motionsutmaningen även till arbetsplatser. Kollegorna kan välja en egen backe men ändå tävla både med och mot varandra för att nå bergets topp.

Det finns en funktion för att skapa en grupp som olika personer kan bjudas in till. Därmed kan en företagsgrupp skapas som man sedan bjuder in medarbetare till. De behöver alltså inte finnas på samma ort för att få ett gemensamt sammanhang. Dessutom finns möjligheten att skapa vad vi kallar en serie som består av flera grupper. Det innebär att ett företag kan skapa en övernivå som heter t ex ”Företagsnamnet” som sedan består av ett antal lag/grupper som tävlar mot varandra inom företaget. Funktionen kan även användas för att skapa företagsutmaningar mellan eller inom branscher, t ex reklambyråer som tävlar mot varandra i en serie eller att man sätter upp en företagsserie där olika lag kan tävla mot varandra.

Grundfunktionen för att anmäla sig är fortsatt på individnivå. Om det finns företag som vill betala på annat sätt, t ex få en faktura för alla sin medarbetare så kan ni lösa det genom att skapa en rabattkod i KIT som innebär att priset är noll kronor vid anmälan. Då kan alla anmäla sig individuellt men betalningen sköts centralt i kontakt med er.

Marknadsföringsmaterial för att locka deltagare
Precis som tidigare år kommer Korpens rikskansli stötta alla deltagande föreningar i planeringsstadiet och hjälpa till med kommunikationen för att locka deltagare till respektive backar. I Toolbox finns det färdigt marknadsföringsmaterial bland annat affischer, bilder och filmer till sociala medier. Vill ni som förening ha stöttning med digital annonsering så hjälper vi till med det! Tillsammans ser vi till att nå ut med er lokala backutmaning.

Affischer för MittEverest

Vill er förening veta mer om hur ni kan använda Mitt Everest som en perfekt arbetsplatsutmaning kontakta:

Anna Sundström
anna.sundstrom@korpen.se

 

Vid övriga frågor går det bra att kontakta Sara Alfredsson, projektledare för Mitt Everest.

Sara Alfredsson
08-699 64 07


Läs mer om hur din förening kan arbeta med Mitt Everest här:
Mitt Everest - Korpen Intern