Nu är det halvtid för kommande strategin

Nu är vi en bit på väg! Vår nya ledsagare in i framtiden, den strategi som ska forma våra kommande år, börjar färgläggas och få konturer. Om knappa året ska Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet börja arbeta för en ny, framtidsinriktad strategi för de kommande sju åren. Men vi har ett jobb att göra innan beslut kan fattas.

Vinterns och vårens digitala dialoger med Korpens föreningar är genomförda. Under vår Mötesplats den 13-14 maj jobbade vi intensivt för att lyfta fram vilka viktiga områden som ska sätta tonen i den kommande strategin. Inte helt överraskande är det ökad synlighet och en fortsatt satsning på arbetsplatser som hamnar högst upp på ”viktigt-listan”.

Allt det jobb ni hittills gjort både digitalt och vid fysiska träffar kommer att sammanställas, och under hösten fortsätter dialogen i vår organisation för att vår nya strategi ska tydliggöras ytterligare. Om knappt ett år, på förbundsmötet i maj 2024, finns ett färdigt förslag som vi gemensamt ska ta beslut om, i sann demokratisk anda.

Det har som vanligt varit en vår och försommar med årsmöten. Det årsmöte som påverkar idrottsrörelsen allra mest är Riksidrottsmötet som hölls för ett par veckor sedan. Några av de beslut som här i Korpnytt är värda att ta upp är att två nya förbund valts in i Riksidrottsförbundet: Svenska Förbundet för Funktionell Fitness och Svenska E-sportförbundet. Dessutom valdes Sveriges Schackförbund in som medlem i SISU Idrottsutbildarna. Vi fick en ny ordförande för RF/Sisu också. Vår nya ordförande heter Karl-Erik Nilsson som ersätter Björn Eriksson.

Som en del i vår satsning på Motionslandslaget och att få hela Sverige att röra sig startar vi ”Världens största tipspromenad” lagom till sommaren. Med appen i telefonen kan du själv gå tipspromenaden var du vill. Ta gärna med några kompisar och se till att vårt Motionslandslag fortsätter växa. I den webb-baserade appen kommer det att finnas ett gäng frågepaket som passar alla. Kolla in tipspromenad.korpen.se

Slutligen vill vi tipsa om en stor nationell undersökning vi gjort med hjälp av Ungdomsbarometern. Vi har ställt en massa frågor om motion för att ta tempen svenskarnas motionsvanor. Över 1 300 personer i åldern 13-80 år över hela Sverige har svarat på vår undersökning. Den 12 juni kommer vi att offentliggöra vår undersökning – Motions-Sverige. Vi kommer att ha ett digitalt seminarium där undersökningen presenteras. Här kan du anmäla dig och delta. 

Nu väntar en (förhoppningsvis) vilsam sommar där solen (förhoppningsvis) hjälper till att ladda våra batterier. 

Eva Bjernudd, generalsekreterare

Erik Söderberg, förbundsordförande