Seniorveckan 2024 i mål – stort intresse och fin uppslutning

Förra veckan avslutades Korpens temavecka med fullt fokus på seniorer. Drygt 45 föreningar runt om i landet har mellan 2-8 september hjälpt till att inspirera en mängd personer till att må bättre i kropp och knopp.  

Regina Hedström, föreningsutvecklare och ansvarig för seniorverksamheten, vill lyfta ett lyckat exempel där Korpenföreningen Sickla Seniorer, tillsammans med Nacka kommun och andra privata aktörer, gick ihop under veckan för att nå så brett som möjligt.  

– De har gjort det jättebra och verkligen byggt upp samverkan för att få fler äldre att röra på sig och må bättre. Under veckan var det allt från gympa på stol till en fantastisk föreläsning om hjärnhälsa och en fin gemenskap. Det var en bra mix av aktiviteter, vilket skapade ett stort intresse och bidrog till fin uppslutning.  

Det är fjärde året som Seniorveckan genomförts och nästa tillfälle sker, som vanligt, under vecka 3.  

– När vi anordnar seniorveckan så märker vi att det är väldigt många nya som hittar till oss, så målet är såklart att ännu fler föreningar ska ansluta sig, säger Regina och fortsätter:  

– De föreningar som är med tar ett väldigt fint ansvar och anpassar aktiviteterna så att tröskeln ska vara så låg som möjligt så fler hittar till idrottsrörelsen.  

Har du frågor om seniorverksamhet eller vill anmäla din förening till nästa seniorveckan? Hör av dig till Regina Hedström, på regina.hedstrom@korpen.se eller 070-911 38 38