Truls-effekt, seniorveckan i mål och nu dags för Sveriges Motionsvecka 

Seniorveckan var en succé, vi märker av en OS-effekt när det kommer till intresset för bordtennis och nu tar vi ordentligt tag i motionsveckan.  

Med seniorveckan visar vi verkligen vilken kraft vi får när vi går samman och jobbar tillsammans i en fråga. För tredje året arrangerades Seniorveckan och drygt 45 föreningar deltog och lockade många deltagare.  

OS-feber och Truls-effekt i Korpen  

Vilken idrottssommar vi har haft! Dammet hade knappt lagt sig efter Spaniens guld i fotbolls-EM innan det var dags för OS i Paris. Vi är nog många som fastnade framför tv:n och njöt av ett fantastiskt mästerskap med mycket publik och svenska framgångar. Vår ordförande Erik Söderberg var även på plats utifrån sitt uppdrag i Riksidrottstyrelsen och sågs skymta i tv-rutan med jämna mellanrum.    

 

Erik Söderberg, ordförande i Korpen, på plats under OS
Ett morgonpiggt gäng som startade dagen med en löptur till Paris utsiktspunkt, Sacré Cour. Korpens ordförande Erik Söderberg till vänster i bild, bredvid idrottsministern Jakob Forssmed, Johan Wissman och Samuel Lund. 

Det som värmer extra mycket är den inspiration som ett sådant här OS ger. Det rapporteras bland annat om köer av barn som vill börja med stavhopp, stort intresse för simning och beachvolley och inte minst bordtennis. I Korpen Stockholm och Göteborg har intresset för höstens bordtennis-serier ökat. Kanske är det läge att dra igång bordtennis-serier även i din förening? 

Oavsett verksamhet som just din förening bedriver hoppas vi på en fin höst med mycket roliga aktiviteter och nära samarbete i hela vår korprörelse. 

Korpen startar Sveriges Motionsvecka  

Häng på och gör något extra den här veckan så kan vi alla hjälpas åt att skapa extra synlighet för Korpen. Har ni inte möjlighet att vara med i år så satsa på att vara med nästa år. Det här ärnämligen bara starten på en långsiktig satsning där vi varje år under vecka 39 vill sätta fokus på vikten av motion och Korpens verksamhet. Läs mer om årets motionsvecka här. 

Ett friskare och gladare Sverige genom motion  

Slutligen vill vi rikta ett stort tack till alla ledare och det arbete som just din förening gör. Tillsammans fortsätter vi skapa ett friskare och gladare Sverige genom motion.   

Erik Eng, generalsekreterare   
Erik Söderberg, förbundsordförande