Ledigt jobb som föreningsutvecklare på Korpens förbundskansli

Vill du bidra till att göra det enkelt för människor att motionera och ha kul tillsammans? Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet söker en föreningsutvecklare som vill vara med på resan mot ett starkare och mer inkluderande motionsidrottsförbund. Vi erbjuder dig en omväxlande roll där du får vara med och driva utvecklingen framåt.

Om rollen

I rollen kommer du samarbeta nära våra medlemsorganisationer, ofta ideellt drivna, genom att ge stöd och coachning inom förenings- och verksamhetsutveckling. Förutom traditionella idrottsföreningar har Korpen ett särskilt uppdrag inom idrottsrörelsen att också arbeta med motion genom idrottsföreningar på arbetsplatser. Ditt arbete kommer vara varierat och kommer bland annat innefatta föreningsbesök, stöttande samtal och påverkansarbete. Att lyssna in medlemsorganisationernas behov är en viktig del i rollen och för att vi ska kunna utveckla vårt stöd från förbundskansliet. Du kan också komma att leda och delta i centrala satsningar kopplade till ökat motionerande och förbättrad hälsa för fler. 

Din profil

Vi söker dig med god förståelse för ideella organisationers uppdrag och utmaningar. Du är pedagogisk och skicklig på att skapa och vårda nätverk, samt att erbjuda stöd och coachning. Du bidrar till att bredda perspektiven och främja förståelsen för olika erfarenheter och bakgrunder. Att vara självgående med god planeringsförmåga samtidigt som du samarbetar bra med andra och bidrar till arbetsgruppen på ett positivt och konstruktivt sätt är viktiga egenskaper hos dig som gör att du kommer att lyckas i den här tjänsten och trivas hos oss. 

Kvalifikationer

Din erfarenhet kan vara inom verksamhetsutveckling, eller så har du erfarenhet av kontaktskapande och uppsökande arbete. Vi ser gärna att du har någon form av utbildning inom exempelvis sports management, organisationsteori, beteendevetenskap, hälsopedagogik eller motsvarande erfarenheter från arbetslivet. Erfarenhet från arbete eller ideellt engagemang i förening är meriterande. 

Övrigt

Du kommer till ett team av omtänksamma och trevliga kollegor där du arbetar nära olika kompetenser och sakkunniga. Vi är en flexibel arbetsplats och det finns möjlighet att kombinera dagar inne på kontoret med en del arbete hemifrån. Vi är måna om att det finns balans mellan arbete och fritid och som motionsidrottsförbund ser vi gärna att du använder din friskvårdstimme varje vecka och ditt friskvårdsbidrag. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med en provanställning på sex månader. Kvälls- och helgjobb förekommer och resor till våra medlemsorganisationer i Sverige ingår i tjänsten. Placeringsort är på vårt centrala kansli i Stockholm.

Ansökan

Du är varmt välkommen med din ansökan till andrea.davidsson@korpen.se senast den 12 maj. Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta avdelningschef Andrea Davidsson som du också når på 08-699 61 47. Fackligt ombud är Ulrika Clevesjö, ulrika.clevesjo@korpen.se alt. 08-699 64 03. 

Om Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund som ingår i Riksidrottsförbundet (RF). Verksamheten bygger på värdeorden glädje, gemenskap och alla är välkomna. Korpen är ett fleridrottsförbund som inte är begränsat till någon speciell idrott. Det är lätt att starta nya aktiviteter bara idéerna och viljan finns.

Korpen består av cirka 270 föreningar samt nationella organisationer och finns från Ystad till Kiruna. Tillsammans kan upp till en miljon människor sättas i rörelse över i stort sett hela landet. Centrala kansliet finns i Stockholm och därifrån stöttas föreningarna i att utvecklas i allt från verksamhet till kommunikation. Målgrupper är från 13 år och uppåt – ungdomar, vuxna, familjer, arbetsplatser och seniorer. Det ska vara enkelt, roligt och tillgängligt att träna tillsammans.