Vandringen mot Mount Everests topp har startat

 

 

Det är dags för en ny omgång av Mitt Everest – utmaningen som gör det möjligt att bestiga världens högsta berg på hemmaplan! De första backarna är nu igång, men vi har plats för många fler.

 

Startskottet för de första utmaningarna gick 3 april. I vanlig ordning kommer deltagarna att ha fram till 31 oktober på sig att samla höjdmeter i lokala backar. När de har fått ihop 8849 höjdmeter är de uppe på Mount Everests topp. 

 

Vill er förening också hoppa på tåget? Kontakta Korpens förbundskansli på mitteverest@korpen.se. Det går att hänga på utmaningen närsomhelst! 

 

Läs mer om Mitt Everest här

 

För föreningar som arrangerar Mitt Everest 2023 har vi här samlat lite information om marknadsföring som kan vara bra att ha koll på inför uppstarten. 

 

Material och sociala medier 

 

Oavsett om ni använder sociala medier, nyhetsbrev, trycksaker eller andra vägar för att marknadsföra Mitt Everest finns färdigt material att ta del av.  

 

Bland annat går det att ladda ner affischer och annonsmallar i olika storlekar från Toolbox. Ni hittar dem i mappen som heter Mitt Everest.

  

Till Toolbox

 

Vi har också laddat upp Mitt Everest-stickers i Korpens Dropbox, som exempelvis kan adderas till en bild eller ett informationsblad.

 

Till Dropbox

 

Gör ni Instagram-händelser om Mitt Everst går det att hämta stickers direkt i appen, genom att söka på "Korpen".

 

Och på giphy.com finns GIF:ar med Mitt Everest-tema.

 

Till Giphy

 

Tipsa lokala medier 

 

Vi hjälper er gärna med pressmeddelande till de lokala medier som finns i ert område. Skicka en beskrivning till magnus.dahlberg@korpen.se om just er förenings Mitt Everest: namn på Everest-utmaningen, höjdmeter, antal rundor som krävs, under vilken tid utmaningen pågår, kontaktperson med telefonnummer och/eller mejladress. Berätta gärna varför ni satsar på Mitt Everest och skicka med några bilder på berget/kullen med mobilen (både liggande och stående kamera).

 

Motionsnytt och korpen.se

 

Förbundskansliet kommer att synliggöra Mitt Everest i sociala medier och på korpen.se. Utmaningen får även plats i Motionslandslagets nyhetsbrev som går ut till drygt 19 000 privatpersoner och cirka 300 arbetsplatser. 

 

Lokala Facebook-grupper

 

På flera orter har lokala Facebook-grupper startats där deltagarna kan peppa och inspirera varandra längs vägen mot toppen. Forumet blir också en möjlighet för den lokala föreningen att nå ut med information, både inför utmaningen och under resans gång.

 

#mitteverest

 

Tagga gärna era bilder med #mitteverst i sociala medier!

 

Kontakt 

 

Vid frågor om Mitt Everest kontakta förbundskansliet på mitteverest@korpen.se.

 

 

Om Mitt Everest 

Mitt Everest är en utmaning som lanserades under pandemin 2021 efter att Korpen Umeå framgångsrikt genomfört Bränteverest år 2020. Genom utmaningen vill Korpen ge människor möjlighet att bestiga världens högsta berg på hemmaplan.

Runtom i Sverige kan deltagare samla höjdmeter i lokala backar. Vändorna registreras digitalt och det går enkelt att följa sin resa mot Mount Everests topp. Längs vägen passerar deltagarna 14 andra bergstoppar i Sverige och runtom i världen.