Nya kunskaper, nya vänner och nya upplevelser – Ungagerad levererade!

De 12 deltagarna i Korpens ungdomsledarutbildning Ungagerad kan summera ett lyckat utbildningsår. Vad annat kan sägas när samtliga deltagare ger utbildningen fem av fem poäng!

De sex killarna och de sex tjejerna från sex olika orter från olika delar av landet har träffats fysiskt fyra gånger året och vid ett par tillfällen har det gjorts föreningsbesök hos deltagarnas föreningar. Träffarna har utgått från utbildningens grundpelare: ledarskap, projektledning och entreprenörskap, föreningskunskap och demokrati. Men det har självklart funnits tid för att ha kul och röra på sig tillsammans.

I stort sett alla, 11 av 12 vill fortsätta att engagera sig i föreningslivet och Korpen. Den tolfte har inte möjlighet just nu, men kanske i framtiden.

Deltagarna har drivit och utvecklat aktiviteter och projekt i sina lokala föreningar under året, bland annat pickleball, parkour, fotboll, lovverksamhet och Laget.

Resultatet är bland annat att året har bidragit till att det blivit fler aktiviteter av och för unga och att viljan att engagera sig inom Korpen både lokalt och nationellt har vuxit bland deltagarna. Vi ser att Ungagerad är en viktig faktor i arbetet med att behålla och rekrytera fler unga till organisationen.

Röster från deltagarna

”Kunskap om föreningslivet, utbyte av erfarenheter. Vara en bra människa, fått uppleva en miljö och nya aktiviteter som man annars inte skulle kunna ha råd med”.

”Superbra jobbat! Ni tre har verkligen visat upp Korpen på bästa sätt och fått mig att vilja vara kvar. Ni har visat oss det fina arbetet Korpen bedriver och vilka fördelar det finns med ideella organisationer. Alla träffar har varit välplanerade och fyllda med glädje och kunskap. Jag har uppskattat våra middagar och samtal och är glad att jag fått lära känna så många nya.”

Ungagerad 2024

Anmälan och nomineringar för Ungagerad 2024 stänger 11 februari. Läs mer och ansök här. Har du frågor? Hör då av dig till Sara Alfredsson: sara.alfredsson@korpen.se