Överskott från försäljning av Folkspels lotter

787 997 kronor är summan som ett antal korpföreningar får dela på utifrån överskottet från Folkspels lotterier. En summa som gör stor nytta i föreningslivet. 

Att sälja produkter från Folkspel, som ger tillbaka hela sitt överskott till landets föreningar, är alltså ett bra sätt att stärka föreningskassan. Vi är glada över den fina summan korpföreningarna lyckas samla in för i år, men vi hoppas öka summan ytterligare till nästa års överskottsutdelning. 

Bland Korpens medlemsföreningar har vi en som sticker ut lite extra. Det är Korpen Degerfors som får närmare 104 000 kronor.  Andra föreningar som lyckats bra är bland andra Korpen Lycksele hopprep som får 39 000 kronor och Korpen Kalmar närmare 33 000.

Kom igång med lottförsäljningen i din förening

Vill din korpförening börja med lottförsäljning är första steget att gå in på Folkspels hemsida och fylla i ett anmälningsformulär. Tips är att starta igång lottförsäljningen redan idag då Folkspel och BingoLottos populära uppesittarkväll väntar runt hörnet och som brukar generera en bra lottförsäljning. 

Sedan 1991 har försäljningen av BingoLotto och Sverigelotten genererat hela 17,5 miljarder kronor till föreningslivet och bara under det senaste verksamhetsåret, som sträckte sig från hösten 2022 till våren 2023, tjänade föreningar och organisationer 294 miljoner kronor på försäljning av Folkspels lotter.