Vår aktiva seniorvecka slog nya rekord

Vecka 36 arrangerade 50-talet korpföreningar runt om i landet det vi kallar för en Aktiv seniorvecka. Målgruppen 65+ erbjöds att kostnadsfritt testa på olika motionsaktiviteter så som pickleball, cirkelträning, yoga och seniorparkour. 

Efter veckan skickades en utvärdering ut till arrangerade föreningar och vi kan med stor glädje meddela att seniorveckan återigen slagit nya rekord! Det var fler korpföreningar än någonsin som visade intresse av att arrangera veckan, men det viktigaste av allt var att nästa alla föreningar fått flertalet nya medlemmar efter arrangemanget. Så roligt! Några föreningar fick även inspiration till att bredda sitt seniorutbud och har efter veckan valt att starta upp nya motionsaktiviteter.

Med facit i hand har Korpens återkommande seniorveckor under v 3 och v 36 återigen bidragit till mer rörelseglädje och en känsla av gemenskap. Vill du få en inblick av hur en dag under seniorveckan kan se ut? Se filmen och häng med till Enskede rackethall för att se hur Korpen Stockholm och Enskede rackethall samverkade och erbjöd olika racketsporter.

 

I början av nästa år, vecka 3, kommer nästa omgång om Aktiv senior arrangeras. Visst kommer din korpförening vara med? Kontakta Regina på Korpens förbundskansli om du vill veta mer om seniorsatsningen. 

 

Regina Hedström, ansvarig seniorverksamhet
regina.hedstrom@korpen.se
070-911 38 38