Nominering för årets Eldsjäl 2024 har öppnat

En eldsjäl brinner för andra människor och ger oavbrutet av både sin tid och engagemang. Känner du till en eldsjäl som också förtjänar att hyllas med pompa och ståt? Se till att nominera just din eldsjäl. Varje år delar Folkspel ut ett stipendium för en halv miljon kronor.

Sedan 2007 har ideella Folkspel arrangerat Årets Eldsjäl, en tävling med en galakväll som ”Grand finale” och som syftar till att hylla alla vardagshjältar som gör vårt föreningsliv unikt och möjligt. Den 11 september öppnade Folkspel anmälningarna som ska resultera i en storslagen gala-afton i april, då årets eldsjälar ska utses.

Så nominerar du
Fram till den 31 oktober tar Folkspel emot förslag på alla enastående eldsjälar. Du bestämmer vem som ska nomineras, den person som är din förebild och oumbärlig för ditt fritidsintresse. Som alltid finns där för att lyssna, som är en varmhjärtad inspiratör, som ser alla och som utan egen vinning skapar förutsättningar för andra.  

Nominera din Eldsjäl här

Kategorier och utmärkelser
En jury från Folkspels kommer välja ut tre finalister inom varje kategori, som sedan tidigare är "Inkludering," "Ledare" och "Hälsa." Dessutom kommer Årets Eldsjäl och Folkspel, i samarbete med Riksidrottsförbundet, att utse Årets Idrottsförening, där kriterierna varierar från år till år. I år letar Folkspel efter föreningar som gör skillnad genom att erbjuda regelbundna idrottsaktiviteter för den fantastiska målgruppen, 65+. När juryn valt sina favoriter pågår en röstning 2 februari – 2 april. Vinnarna presenteras under en galakväll i Stockholm i april.  

Sprid så mycket som möjligt 
Vi önskar såklart att ni som förening under de veckor som nomineringen är öppen sprider innehållet så mycket som möjligt. Publicera en bild i era sociala medier med budskapet att nominera en Eldsjäl inom kategorierna inkludering, ledare, hälsa och idrottsförening. Förslag av text och olika bildmått hittar du nedan. 

Nominera en eldsjäl inom föreningslivet! En eldsjäl brinner för andra människor och ger oavbrutet av både sin tid och engagemang. Känner du en eldsjäl som också förtjänar att hyllas med pompa och ståt? Se till att nominera just den personen till Årets Eldsjäl 2024. Folkspels fantastiska gala där Folkspel varje år delar ut ett stipendium för en halv miljon kronor. Nomineringen är öppen fram till 31 oktober.

Läs mer och nominera här: https://www.folkspel.se/aretseldsjal/nominera-till-arets-eldsjal/?utm_source=facebook&utm_medium=organic&utm_campaign=nominera_korpen

Bilder att spara ner för publicering

Facebook 1080x1080

Instagramstories 1080x1920

Nyhetsbrev eller hemsida 1920x1080