Det våras för nya strategier

Ledare februari 2024
Just nu pågår en väldig massa strategidiskussioner. Förutom Korpens eget arbete med Fokus Korpen 2032 så pågår även Idrottsrörelsens och Svenskt Friluftslivs för att nämna några.

Det är givande och intressant att ingå i olika sammanhang där vi både kan bidra med motionsidrottens perspektiv och samtidigt lära och inspireras av andras arbete. Det är tydligt att Korpen kan spela en viktig roll och få fler människor i rörelse både inom idrottsrörelsen och i samhället i stort. Vårt flexibla erbjudande med en rad olika aktiviteter till många olika målgrupper gör att vi blir relevanta och ofta sticker ut på ett positivt och inkluderande sätt.

Det finns många goda exempel på hur det kan se ut. Ett av dessa kan du se i det här klippet där vi får följa ledare Abanoub från Korpen Huddinge-Botkyrka på en fotbollskväll i Vårby Gård. För att citera Mustafa i filmen, “fotboll är skitroligt. Det är som kärlek!”. Det ska verkligen bli kul att följa föreningars arbete i Idrottsklivet.

Visionsworkshop
Vi passar även på att bjuda in till en andra digital visionsworkshop den 5 mars kl 18.00-19.30. Ta chansen och var med och praktiskt knåda fram en alternativ vision. Anmäl dig här.

Idrottsrörelsens nya strategi efter 2025
Nyligen träffades alla generalsekreterare och diskuterade bland annat idrottsrörelsens nya strategi efter 2025. Det är härligt när vi alla inom idrotten samlas och lyfter blicken. Ett tips är att gå in och ta del av den rykande färska omvärldsanalysen och utvärderingen av strategi 2025. En bra sida att kika in på under året för att följa arbetet med den nya strategin.

Svenskt Friluftsliv tar sikte på 2030
Som medlem i Svenskt Friluftsliv har Korpen även deltagit i diskussioner om den nya strategin för Svenskt Friluftsliv som ska gälla fram till 2030. Den nya strategin ska tas i augusti 2024.

Välkomna till Korpens mötesplats 17-19 maj
Det är värdefullt när vi kan ses och tillsammans påverka Korpens framtid. Den 17-19 maj ser vi fram emot att få träffa just dig under Korpens mötesplats och förbundsmöte ute på Runö i Åkersberga utanför Stockholm. Anmäl dig här senast 31 mars!

Till sist vill vi passa på att tacka för den fina starten på våra ordförandeträffar – kul att se så många deltagare och tack Lina och Korpen Vadstena för att du delade med dig av dina kloka tankar och ert arbetssätt!

Nästa ordförandeträff blir ett fysiskt möte i samband med Korpens mötesplats den 17 maj klockan 14.00-15.30. Hör av dig om du har inspel till agendan!

/Erik Eng, tf generalsekreterare
Erik Söderberg, förbundsordförande