Motionsåret 2023 – från återstart till nystart

Ett av de finaste minnena från 2023 är helt klart när korpsverige möttes under mötesplatsen i maj. Det blev fina dagar med bra samtal om framtiden, träning och härligt häng i solskenet. Vi ser fram emot en repris på Runö 17-19 maj!

Motionsåret 2023 – från återstart till nystart
De senaste åren har utan tvekan varit tuffa med pandemin och efterföljande arbete för att ta oss tillbaka. Ni är många som har slitit väldigt hårt och därför är det mycket glädjande att vi under 2023 i stort sett är uppe i samma medlemstal som före coronautbrottet.  

Återhämtningen har skett gradvis över ett par år och nu gäller det att ställa om från återstart till nystart och fortsätta resan med att utveckla Korpen som motionsrörelse. Det ska bli spännande att göra den resan tillsammans! 

Återigen fina resultat i Nöjd-Medlems-Index (NMI)
Nu är det sjätte gången som vi genomför Korpens NMI, den första undersökningen gjordes för tio år sedan. Som ni kan se ligger vårt index väldigt stabilt över tid, vilket är ett fint kvitto på att vi har fantastiska ledare i Korpen. 

En bild som visar text, skärmbild, nummer, Teckensnitt

Automatiskt genererad beskrivning 

Vi har även fortsatt väldigt fina siffror på rekommendationsgraden där 91 % är positiva till att rekommendera Korpen till andra (91 % år 2022 & 2019, 89 % år 2017, 90 % år 2015 & 2014).  

Världens största tipspromenad vann ”Årets Friluftslyft” i kategorin sänkta trösklar
I samband med Svenskt Friluftslivs årsmöte fick vi ta emot pris för ”Årets friluftslyft” i kategorin sänkta trösklar med Världens största tipspromenad.  

Motiveringen lyder:
”I världens största tipspromenad har Korpen lyckats ta något av det svenskaste vi har utanför Sveriges gränser. Att hitta styrkan i samverkan och bygga en verksamhet med minimala instegsvärden, sänker trösklarna och bidrar både till folkhälsa och kunskapsspridning.” 

Gå gärna in med mobilen på tipspromenad.korpen.se och testa själv om du ännu inte haft möjlighet. Inom kort kommer dessutom en uppdatering av tipspromenaden som säkrar funktionaliteten och höjer upplevelsen ytterligare.   

Korpfotbollen startar med förbättrad tävlingsfunktionalitet  
Till sist är det ett säkert vårtecken när årets utomhussäsong drar igång för korpfotbollen. Extra kul att vi nyligen har kunnat utveckla och lansera nya tävlingsdelen i KIT. Det blir ett rejält lyft för alla medlemmar som deltar i Korpens seriespel. Ett särskilt tack till de föreningar som lagt ner tid på att testa och kvalitetssäkra den utvecklingen.  

Det kan även vara värt att nämna att allt eftersom vi får mer kvalitet i vårt medlemsregister blir det lättare att få ut riktig statistik. Under 2023 var det 1 740 fotbollslag registrerade i KIT, kan vi överträffa det i år? 

Om vi inte ses på Runö om ett par veckor hoppas vi att vi ses på annat håll i korpsverige under 2024!  

Erik Eng, generalsekreterare 
Erik Söderberg, ordförande