Korpens mötesplats 2023

Den 13–14 maj samlades 150 personer på Runö i Åkersberga, några mil norr om Stockholm, för att tillsammans jobba med strategi 2032. Förutom strategiarbetet bjöd helgen såklart på massa rörelseglädje.

Som hjälp i strategiarbetet var organisationsforskaren Susanna Alexius på plats för att prata om att leda komplexa uppdrag. Johan von Essen, professor i livsåskådningsvetenskap vid Marie Cederschiöld högskola, intog även scenen för att prata om ideellt engagemang. Vill du höra mer från Johan von Essen kan du göra det i Motionspodden här.

Under mötesplatsen genomfördes grupparbeten där vi fick värdefulla inspel för det fortsatta strategiarbetet. 

”Svaret på varför man tycker just ett visst område är viktigt blir vägledande för styrelsens fortsatta arbete med kommande strategi. Tillsammans med den in-och omvärldsanalys som genomförts. Dialogen kommer att fortsätta under hösten och förslag på ny strategi ska läggas fram på förbundsmötet i maj 2024 för beslut i demokratisk ordning”
Eva Bjernudd, GS Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Förutom strategiarbete bjöd helgen såklart på massa rörelseglädje. Instruktörer från olika föreningar höll bland annat i vattengympa, parkour, pickleball, dans och yoga. Föreningarna såg också till att vi fick pausgympa under helgen. Vadstena, Storsjön och Piteå hade förberett roliga övningar som satte hela den stora konferenssalen i rörelse.

I vanlig ordning skickades en utvärdering ut och deltagarna gav 9 i snittbetyg på en 10-gradig skala. En minst sagt lyckad helg! Var du inte på plats eller var du en av deltagarna och vill minnas tillbaka till denna härliga helg? Kika in vår film från mötesplatsen här. 

Underlag från Mötesplatsen