Korpens stora mötesplats och förbundsmöte 2022

Vi kom, vi sågs, vi jublade!

Den första fysiska Mötesplatsen på tre år för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet blev en succé för de runt 250 korpmedlemmar från Sveriges alla hörn som tagit sig till Aronsborg i Bålsta. Det är bara att konstatera att det händer något magiskt när vi ses fysiskt. Startfältet på våra föreläsare var av yppersta toppklass. Eller vad sägs om exempelvis Sveriges mest kända motionärer – Jenny och Sanna Kallur, hälsoinspirerande psykiatrikern Jill Taube och ekonomiprofessorn, föreläsaren och författaren Micael Dahlen?

Och när vi ändå nämner Micael Dahlen – han utsågs officiellt till Korpens förbundskapten i motionslandslaget! Du som läser det här och inte hade en aning om att vi faktiskt har ett motionslandslag, i nästa Korpnytt kommer du att få en djupdykning om vår nya motionskampanj som lanseras inom kort och som ni i föreningarna kan bli en del i. På Mötesplatsen presenterades den riksomfattande kampanjen som innehåller allt från en medryckande film, annonser som kan användas såväl lokalt som nationellt, till landslagströjor och en egen kampanjsida på korpen.se.

Vad vore en Mötesplats utan alla våra möjligheter att röra oss tillsammans, med ett leende?  I KIT var det möjligt att boka yoga, pricka tiden-loppet, handbollsfitness, pickleball, stavgång, olika danspass och massor av annat kul.

Mötesplatsen avslutades med en riktig 77-årsbaluns med musikunderhållning, middag, hurrarop och dans. De allra flesta var nog överens om att det var en pigg 77-åring som nöjd och glad gick och lade sig för att ha energin kvar till söndagens förbundsmöte.

Bilder från mötesplatsen

Kunde du inte vara på plats och är nyfiken på att se vad som hände under mötesplatshelgen? Kika in vårt stora bildutbud från alla dagarna! Var du på plats så kommer du säkert hitta dig själv på någon bild eller två. Det är fritt fram att ladda ner bilderna!

Till bildarkivet

Förbundsmötet 2022 

Den 22 maj 2022 var det dags för Korpens förbundsmöte och vilken dag det blev! På plats var 52 ombud från 49 olika föreningar och nationella organisationer för att ta beslut i viktiga frågor. Av de som representerade var 63% kvinnor och 37% män. Det blev även en härlig åldersspridning då den yngsta deltagare var 20 år och den äldsta 86 år, vilket innebar att medelåldern landade på 54 år.

Behandling av inkomna motioner samt förbundsstyrelsens förslag till förbundsmötet

I år fick vi in en motion som handlade om Agenda 2030 och på vilket sätt Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet kan bidra till de 17 globala målen för hållbar utveckling. Motionärerna önskade att förbundsstyrelsen på lämpligt sätt skulle ta vara på förslagen i motionen vilket förbundsstyrelsen biföll i sitt förslag till beslut, en linje som även förbundsmötet gick på. För att se motionen i sin helhet samt förbundsstyrelsens svar, se formalia här.

Vill din förening veta mer om vad Agenda 2030 innebär för Idrottsrörelsen finns RF:s kunskapswebb

Förbundsmötet beslutade även om att uppdra åt förbundsstyrelsen att tillsätta en utredning, med bred representation från organisationen, rörande Korpen Svenska Motionsidrottsförbundets regionala organisering (SDF) och deras uppdrag, samt till förbundsmötet 2024 lämna förslag på en organisationsmodell för framtida distriktsverksamhet. Arbetet med SDF-utredningen kommer att påbörjas under hösten 2022.

Utöver detta beslutades även om några mindre stadgeändringar, avgifter till förbundet, arvoden till förtroendevalda samt Verksamhetsinriktning & ekonomisk plan för verksamhetsåren 2023-2024. Detta kommer prioriteras under perioden 2023-2024:

Förtroendevalda

Under förbundsmötet fick vi avtacka några personer för deras viktiga arbete inom Korpen. Vi önskar dem stor lycka till!

De som lämnade var:

  • Abdulkadir Moalim – Förbundsstyrelsen

  • Anna-Lena Danielsson – Förbundsstyrelsen

  • Margareta Ivarsson – Korpidrottsnämnden

  • Anna Karlgård – Korpidrottsnämnden

Det valdes också in nya ledamöter och dessa är:

  • Katarina Sandberg – Förbundsstyrelsen

  • Tommy Nordmark – Förbundsstyrelsen

  • Thomas Bergström – Korpidrottsnämnden (tidigare ledamot, ny ordförande)

  • Rikard Aspegren – Korpidrottsnämnden

  • Ulrika Lingslunde – Korpidrottsnämnden

Här kan du läsa protokollet från förbundsmötet

Handlingar 2022

Söndagen den 22 maj 2022 var det dags för Korpens förbundsmöte ute på Aronsborg i Bålsta. Alla handlingar till mötet hittar du på denna sida.

Mer information om Korpens förbundsmöte 2022

Tack för engagemanget under förbundsmötet, vi ses igen 2024!