Stark&Smidig - Senior

 

Stark&Smidig Senior är ett pass framtaget för att passa en äldre målgrupp. Det betyder att vissa övningar från grundkonceptet byts ut, allt utifrån målgruppen seniorers behov och funktionalitet. Målet med Stark&Smidig Senior är att bibehålla och förbättra deltagaren för livets dagliga funktioner.

Forskning visar att styrketräning är ett effektivt sätt att fördröja och förhindra åldrandets effekter på kroppen. Bra balans är till exempel inget att ta för givet. För att behålla bra balans är det viktigt att du tränar den. På grund av detta är just balans och koordination viktiga delar i Stark&Smidig Senior.

Övningarna kan utföras både stående och på golv. Ibland kan även övningar med stol förekomma.

Tips!

Passet läggs med fördel på för- eller eftermiddagar då många säkert kan tänka sig stanna efter passet för lite social samvaro! Nytta med nöje helt enkelt!

Vad behöver instruktören för kunskap?

Korpföreningen väljer själv vem som ska leda ett pass Stark&Smidig Senior. Rekommendationen är att den som leder Stark&Smidig Senior ska ha en grundutbildning som gruppträningsinstruktör samt kunskap om att leda pass med målgruppen seniorer. 

Deltagare om Stark&Smidig Senior

"Alla mina fysiska svagheter avslöjades – men redan efter några övningar gick det bättre!"

"Det är roligt att visa för sig själv att man kan!"

"Det här passet tränar hela kroppen, framförallt rörligheten och balansen!"

"Det är roligt när jag märker att jag blir bättre och klarar en ny rörelse"