Ungagerad

Är du redan en del av Korpen eller skulle du vilja bli? Sitter du på en idé, ett projekt eller en aktivitet som du skulle vilja förverkliga? Då tror vi att vår organisationsledarutbildning Ungagerad är något för dig! 

Genom Ungagerad vill Korpen inspirera och stärka ungas engagemang i föreningslivet. Varje år samlas ungdomar från olika delar av landet för att fördjupa sig i ledarskap, föreningslära, projektledning och demokrati.

Utbildningen bygger på fyra utbildningsträffar (se längre ned) och under utbildningen förväntas deltagarna att starta, driva eller utveckla ett projekt eller en aktivitet lokalt inom Korpen.  

Ta chansen att träffa andra unga engagerade, få möjligheten att bygga ett kontaktnät inom idrotten och samla verktygen och kunskapen om hur du förverkligar en idé eller startar en aktivitet på din ort.

För vem är Ungagerad?

Du är mellan 16-25 år. Du sitter på en idé som du vill förverkliga. Du vill lära dig mer om föreningslivet. Du vill vara med och påverka idrottsrörelsen

Utbildningens huvudsakliga innehåll:
• Ledarskap
• Projektledning
• Föreningskunskap
• Demokrati

Ungagaerad 2024 utbildningsträffar:
Träff 1: 13 mars, digitalt över teams
Träff 2: 16-19 maj, fysiskt i Åkersberga Stockholm
Träff 3: 7-8 september, fysiskt återkommer med plats
Träff 4: 28-29 oktober, fysiskt i Stockholm på Idrottenshus

 

 

Anmälan

Vill du söka?
Skicka in din ansökan till sara.alfredsson@korpen.se med ett personligt brev och en kortfattad beskrivning av din idé, ditt projekt eller din aktivitet senast 11 februari. Ange även om du är aktiv i en förening och vem din eventuella mentor är.

Märk ditt mejl med ”Ansökan Ungagerad 2024”.

Vill du nominera en person?
Skicka in namn och kontaktuppgifter till personen som du önskar nominera till Ungagerad 2024 till sara.alfredsson@korpen.se

Märk ditt mejl med ”Nominering Ungagerad 2024”.

Pris 

14 000 kronor/deltagare (inkl. resa, kost, logi och alla aktiviteter). Beloppet faktureras föreningen.

Deltagaravgiften subventioneras helt via Projektstöd IF. Bidraget betalas ut i samband med fakturering. Notera att bidrag endast erhålles vid genomförande av hela utbildningen. I de fall deltagaren inte genomför hela utbildningen betalas inget bidrag ut (undantag vid uppvisande av läkarintyg).

Känner du dig osäker på vem du ska kontakta i din närmsta förening, tveka inte på att höra av dig till oss så hjälper vi dig! Maila till: Sara.alfredsson@korpen.se.

Ungagerad 2023

De 12 deltagarna i Korpens ungdomsledarutbildning Ungagerad kan summera ett lyckat utbildningsår. Vad annat kan sägas när samtliga deltagare ger utbildningen fem av fem poäng! 

Läs mer

Marknadsföring

Vill du ha hjälp med att marknadsföra Ungagerad 2024 i din lokala förening? Då finns det både en film för sociala medier och en för er hemsida som du kan använda dig av. De finns att ladda ner på Toolbox under Filmer.

Kommer du inte ihåg ditt inlogg till Toolbox? Då kan du kontakta kommunikation@korpen.se så hjälper vi dig.

Deltagare i Ungagerad 2023.

Frågor?

Sara Alfredsson 
sara.alfredsson@korpen.se
08-699 64 07