Stark&Smidig - Mamma

 

Stark&Smidig Mamma är framtaget för nyblivna mammor som vill komma igång med träningen igen. Träningen utgår från Stark&Smidigs grundkoncept men har anpassade övningar för de förändringar kroppen genomgår i samband med graviditet och förlossning.

Under passen stärker vi hela kroppen och fokuserar extra på att stärka bäckenbotten, återfå kontroll över magmuskler, få kontakt med sätesmuskulatur och stärka upp rygg och axlar. 

Mamma-passen följer konceptet för Stark&Smidig med vissa justeringar för målgruppen. Exempelvis så vi lägger extra fokus på styrkedelen. När vi jobbar med rörlighet för mammor håller vi oss till bröstrygg, ländrygg och nackmuskulatur.

Tips!

Lägg Stark&Smidig Mamma på dagtid. Då kan mammorna ta med sig sina bebisar och får möjlighet till socialt sammanhang med likasinnade under föräldraledigheten.

Vad behöver instruktören för kunskap?

Korpföreningen väljer själv vem som ska leda ett pass Stark&Smidig Mamma. Tänk dock på att instruktörer som leder Stark&Smidig Mamma förutom grundutbildning ska ha gått någon slags vidareutbildning i mammaträning.

Deltagare om Stark&Smidig Mamma

" Det är en väldigt lättillgänglig träning eftersom man får ta med sig sin baby och verksamheten är anpassad efter just detta med t.ex. lite lägre musik."

" Jag mår bättre, är starkare och har lärt känna min mammakropp ordentligt."

" Jag har träningsvärk efter varje pass. Massor av positiv smärta!  För en ansträngd och ömmande mammakropp är detta guld."