Stark&Smidig - Grund

Grundkonceptet i Stark&Smidig passar det stora flertalet personer och är en träning som gör deltagarna vardagsstarka och rörliga. Vi har tagit fram en övningsbank som ni kan använda er av när ni ska skapa era pass.

Stark&Smidig Grund ger deltagarna en bra träning för hela kroppen. Vi arbetar succesivt igenom kroppens delar och fokuserar på både styrka och rörlighet för att våra deltagare ska bli vardagsstarka. Som ledare kan du lätt anpassa övningarna så de passar deltagarna oavsett deras förkunskaper och fysiska nivå. 

Delar i ett pass Stark&Smidig Grund

Det finns fem delar som alltid ska finnas i konceptet Stark&Smidig Grund. Vi har tagit fram filmer med förslag på övningar för vardera del. Dessa filmer samt lite information om varje del hittar ni genom att klicka på rubrikerna nedan. Vill ni bara se filmerna kan ni kolla på videon på denna sida, där ligger alla filmer som en spellista. Önskar ni se en specifik film kan ni klicka på menyn upp i vänstra hörnet av videon.

Uppvärmning

Styrka 

Rörlighet 

Utmaningen  

Avslappning 

Vad behöver instruktören för kunskap?

Korpföreningen väljer själv vem som ska leda ett pass Stark&Smidig. Rekommendationen är att den som leder Stark&Smidig Grund ska ha en grundutbildning som gruppträningsinstruktör.