Skaffa er ett bra och roligt beroende – starta pickleball!

 

 

Pickleball är den snabbast växande idrotten i USA och även i Sverige finns ett ökande antal entusiaster som förälskat sig i racketsporten. Den beskrivs som en blandning av badminton, bordtennis och spelas på en bana som är ungefär lika stor som en badmintonplan (det går utmärkt att spela på en badmintonplan).

Racket ser ut som ett strandtennisrack och bollen liknar en innebandyboll (men lite tyngre). Den här motionsformen passar såväl gammal som ung. Det är väldigt enkelt att sätta upp en bana och nästan lika enkelt att få igång spelet.

– Det är en väldigt lätt sport att lära sig och som passar alla, oavsett ålder och förmåga. Man kan nästan få ett (bra) beroende av det, både av spelandet och av gemenskapen, säger David Tegnhed, en av fyra unga ledare i Korpen Storsjön. David och hans kompisar Kalle, Wille och Jonathan är också deltagare i Korpens ungdomsledarutbildning Ungagerad.

Runt 25 av Korpens föreningar har pickleball på programmet i olika former. Kanske är det dags även för er förening att erbjuda den växande racketsporten? Men vi varnar er – ni kan bli beroende!

Utbildningar

Korpen Nyköping håller med jämna mellanrum ledarutbildningar, både steg 1 och steg 2. När det bjuds in kommer ni att hitta inbjudan här. Närmast i tid (datum ej klart) kommer en grundutbildning tidig höst 2023.

Turneringar

När vi får tips om turneringar kan ni hitta dem här.

16-18 juni avgörs Summerplay i Gumshallen hos Korpen Nyköping, där såväl motionärer som de med större tävlingsvana är välkomna.

Redan på fredagseftermiddagen avgörs Skinny singel och sedan rullar det på under lördagen och söndagen. All information och kontaktuppgifter hittar ni här.

Frågor? 

Pär Ånell
par.anell@korpen.se
08-699 64 25

Läs mer 

Korpen Storsjön satsar på Pickleball