Aktiv Arbetsplats

Korpen har samlat företag och arbetsplatser för att idrotta tillsammans i över 100 år. I dag erbjuder korpföreningar runtom i landet bland annat företagscuper, seriespel och gruppträningspass där kolleger kan vara med och svettas tillsammans. På denna sida finns information och inspiration för er som vill starta ny eller utveckla befintlig verksamhet som riktar sig mot arbetsplatser.

Ingen förlorar när arbetsplatser aktiverar sig. Att möjliggöra motion för anställda bidrar inte bara till friskare och nöjdare medarbetare som presterar bättre – det bygger även företagskultur och ökar arbetsplatsens attraktivitet.

I Motionssverige, Korpens undersökning av befolkningens motionsvanor, visade sig insatser från arbetsgivaren vara en av de faktorer som kan påverka människors motivation att träna positivt. Vi såg också att träning tillsammans med kolleger uppfattas som både roligt och givande för gemenskapen mellan kolleger.

Många korpföreningar har i dag samarbeten med företag som vill erbjuda friskvård till sina medarbetare. Att stärka arbetet mot arbetsplatser är också ett av våra fokus i Korpens nya strategi som pekar ut vad vi ska fokusera på fram till 2032. 

Föreningar som vill starta ny eller utveckla befintlig verksamhet för arbetsplatser kan få olika former av stöd genom förbundskansliet. 

Marknadsföringsstöd

Vi har bland annat tagit fram ett informationsblad som föreningar kan använda i sin marknadsföring. Mallen är dynamisk, vilket innebär att ni kan fylla i era egna aktiviteter och kontaktuppgifter. Ni hittar den i Toolbox här.

På samma sida hittar du även våra Stickers med Aktiv Arbetsplats-logotyp i olika färger. 

Motionssverige innehåller många intressanta fakta om just arbetsplatsers möjligheter att sätta människor i rörelse, som med fördel kan användas i marknadsföringssammanhang. Undersökningen finns att ladda ner på korpen.se. Där finns även en sida där materialet presenteras i kortformat. 

Motionsveckan 2024

I september uppmärksammar Korpen europeiska motionsveckan för att inspirera till mer rörelse. Under veckan kommer vi att genomföra vår årliga motionsstreak tillsammans med Motionslandslagets förbundskapten Micael Dahlen och föreningar som vill får gärna hänga på!

Aktiviteterna riktar sig till alla men med ett särskilt fokus på arbetsplatser. Veckan kan alltså bli ett ypperligt tillfälle att skapa kontakt och inleda samarbeten med företag eller offentliga arbetsgivare i ert område. 

Varje förening bestämmer själva hur upplägget ser ut lokalt. Förbundskansliet kan bistå med marknadsföringsmaterial och stöttar gärna om ni vill bolla idéer kring vad ni kan hitta på under dessa dagar. Kanske bjuder ni in till prova på-aktiviteter? Eller så sitter ni på andra kreativa idéer!

Är ni intresserade av att vara med? Kontakta anna.sundstrom@korpen.se

Stöd från föreningsutvecklare

Vi har också en föreningsutvecklare med särskilt ansvar för Aktiv Arbetsplats och som gärna stöttar er i ert arbete. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan. 

Inspiration från Korpen Falun 

Inspiration från Korpen Malmö 

 

Frågor? 

Anna Sundström
08-699 64 15
anna.sundstrom@korpen.se