Mitt Everest

Reklambild för "Mitt Everest".

Nu kan din förening vara med och erbjuda en utmaning att bestiga Mount Everest, på hemmaplan! Tillsammans ska vi få fler människor att röra på sig utomhus på ett coronasäkert sätt och på samma gång skapa ny verksamhet och få nya medlemmar i föreningen.

www.mitteverest.se

Vad är Mitt Everest?

Mitt Everest är projektet där Korpen tillsammans ska få 10 000 personer att bestiga världens högsta berg under 2022. De ska göra det i den lokala pulka-/slalombacken genom att gå upp och ner för den så många gånger som behövs samla ihop de 8849 höjdmeter som krävs för att nå Mount Everest topp. På vägen kommer de passera toppar i såväl Sverige som övriga världen som t.ex. Granberget i Värmland och Kilimanjaro i Tanzania. Idén och ursprunget kommer från Korpen Umeå som under 2020 fick över 800 umeåbor att ge sig på utmaningen att gå upp och ner för Bräntbergsbacken i deras utmaning Bränteverest. Nu finns chansen för er förening att erbjuda samma sak till era medlemmar. Häng på! 

Pengar från Svenskt friluftsliv 

Korpen har sökt och beviljats pengar från Svenskt Friluftsliv för att sprida detta koncept och göra det möjligt för ännu fler korpföreningar att erbjuda den briljanta idé som Korpen Umeå sjösatte förra året. Det är ett perfekt sätt att få nya medlemmar, ny verksamhet och välkomna intäkter till föreningen, samtidigt som vi får människor att röra på sig, utomhus, i sitt tätortsnära friluftsområde. Förutom att erbjuda utmaningen kommer vi under året även informera och sprida kunskap till deltagarna om vårt svenska naturliv och viktiga principer för detta som allemansrätten. 

Vad förväntas av föreningen? 

Föreningen ska först och främst vara intresserade av att lägga lite tid på att verkligen sprida detta till ortens invånare och sina medlemmar. Tillsammans kommer gruppen arrangörer att hitta några gemensamma kommunikationsbudskap som alla ska förmedla till sina deltagare som rör natur och friluftsliv. Det kommer finnas marknadsföringsmaterial som stöd att kommunicera just din förenings lokala everestutmaning. Detta i form av hemsida, ett märke för just er utmaning, möjlighet till stöttning via sociala medier, bildmaterial med mera.

Hur får jag veta mer?

Sara Alfredsson är ansvarig för projektet och svarar mer än gärna på frågor eller tar emot intresseanmälningar från din förening! sara.alfredsson@korpen.se