Motionslandslaget

I dag vet vi att för lite rörelse får stora negativa konsekvenser för både hälsan och samhället. Genom Motionslandslaget inspirerar vi andra och varandra till att röra på oss mer. Tillsammans är vi 10 000-tals landslagskompisar, föreningar och 100-tals arbetsplatser som gör skillnad. Det kan handla om rörelsepauser, promenadmöten, cykelpendling, att vi lagidrottar eller tränar tillsammans. All rörelse räknas. Allt hamnar på pluskontot. Varje rörelse, varje minut.

Alla kan vara med!

Alla kan vara med i Motionslandslaget. Det är kostnadsfritt och den som anmäler sig får nyhetsbrevet ”Motionsnytt” som innehåller motionstips, erbjudanden, fakta om hälsa och träning och inspiration från förbundskapten Micael Dahlen.

Facebook- och LinkedIn-grupp

Motionslandslaget har en egen Facebook-grupp där det dagligen delas motionsaktiviteter och pepp. Vi har också startar en Linkedin-grupp som riktar sig till arbetsplatser. 

Mallar i Korpen Toolbox 

I Toolbox finns material om Motionslandslaget som Korpens föreningar kan använda. Bland annat finns anpassningsbara mallar, exempelvis en annons där ni kan få en lokalt anpassad variant med er ort.

Det finns även andra annonser, logotyper, omslagsbilder till sociala medier och  en A4-affisch med QR-kod (med länk till motionslandslaget.se).

Rollup

Vi har tagit fram ett antal rollups med motionslandslaget som det finns möjlighet att låna. Hör av er till kommunikation@korpen.se om ni ska ha något event där ni vill synliggöra motionslandslaget.

GIF:ar och stickers till sociala medier

Vi har uppdaterat våra gif:ar i Giphy (https://giphy.com/Korpen) med nya stickers. Ni kan nå dem i sociala medier (t ex Instagram och TikTok) och piffa upp era inlägg. Det finns även en Korpen-sticker och stickers kopplade till olika aktiviteter som fotboll och racketsport men också lite allmänna pepp-stickers. 

Giffar och bilder i olika format finns även att ladda ner från Korpens Dropbox. Det finns en Dropbox med material riktat till privatpersoner och en med inriktning på arbetsplatser. 

Dropbox motionslandslaget för privatpersoner 

Dropbox motionslandslaget för arbetsplatser

Spellista på Spotify

Vi har uppmanat våra deltagare i Motionslandslaget att bidra med sina bästa träningslåtar till vår gemensamma Spotifylista ”Motionslandslaget”. Fortsätt gärna att lägga till era bästa träningslåtar på Spotify. Ett tips är att spara listan för att enkelt kunna hitta till den.  

Frågor om Motionslandslaget?

Kajsa Sellidj Wretman 

08-699 64 14

Frågor om marknadsföringsmaterial?

kommunikation@korpen.se