Manualer sociala medier

Sociala medier utvecklas ständigt med nya möjligheter och förutsättningar. Här samlar vi instruktioner och manualer om vanliga funktioner som en hjälp för Korpens föreningar. Om du saknar en manual eller instruktion är du varmt välkommen att höra av dig med önskemål till kommunikation@korpen.se.

Publicera foto eller video på Facebook

För att nå ut i bruset på Facebook är det bra att lägga till en bild eller video i ditt inlägg. I denna manual går vi steg för steg igenom vilka funktioner du behöver ha koll på för att publicera ett sådant inlägg. Vill du boosta inlägget, alltså marknadsföra det? Kika in manualen för att se var i inlägget du hittar den funktionen. 

Manual: Publicera foto eller video på Facebook

Dela inlägg på Facebook

Ibland kan det vara svårt att komma på inläggsidéer till sin Facebooksida. Då är det bra att använda sig av delningsfunktionen för att dela inlägg från andra inspirerande sidor till sin egen sida. I denna manual visar vi hur du gör för att dela ett inlägg till föreningens Facebooksida. 

Manual: Dela inlägg på Facebook 

Publicera foto eller video (reel) på Instagram

På Instagram kan du verkligen låta kreativiteten flöda när du skapar ett inlägg! I denna manual går vi igenom hur du gör för att publicera ett bildinlägg eller ett videoinlägg (publiceras nu som reel). Vi tar även upp hur du lägger till musik, text, GIF:ar m.m. 

Manual: Publicera foto eller video på Instagram

Dela reels på Instagram 

Det görs mycket bra innehåll ute i korpsverige som vi kan låna av varandra. Har du koll på hur du gör för att dela reels på Instagram? I denna manual går vi igenom hur du kan dela reels som ett inlägg genom att använda remix-funktionen. Vi visar också hur du gör för att lägga till reels i dina händelser. 

Manual: Dela reels på Instagram

Så använder du Korpens stickers på Instagram

Med hjälp av stickers kan du göra kontots händelser på Instagram lite mer lekfulla. Korpen har egna stickers med olika budskap och symboler som du enkelt lägger till via några klick. I denna manual går vi igenom hur du lägger till stickers i händelser på Instagram.

Manual: Så använder du Korpens stickers på Instagram