Om KIT

Införandet av ett gemensamt IT-system för kommunikation- och administration (KIT), beslutades av förbundsmötet i maj 2016 och systemet lanserades den första januari 2018. Efter det historiska beslutet har det gemensamma IT-systemet KIT förfinats, trimmats och är idag ett fullfjädrat verksamhetshjälpmedel för det Korpens föreningar och medlemmar gör dagligen i sin kärnverksamhet.

Vad innebar beslutet från maj 2016?

Beslutet innebar att Korpen skulle ta fram ett gemensamt system för medlemskommunikation, administration och viss avgiftshantering. Det innebar även att det var korpföreningars skyldighet att se till så att alla deras medlemmar fanns i systemet den 31 december 2018. Systemet togs, i enlighet med beslutet, i bruk den 1 januari 2018. På förbundsmötet beslutades det även om en ny administrativ avgift för föreningar i Korpen på 50kr/medlem, i den avgiften ingår försäkring för föreningsmedlemmar via Folksam och tillgång till KIT.

Föreningar som inte heter korpen eller korpförening (annan till Korpen ansluten förening) ansvarar för att föreningens medlemmar är registrerade i Korpens gemensamma system för kommunikation och administration samt årligen redovisa antalet betalande medlemmar per 31 december samt betala fastställd avgift till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet.

Fem fördelar med KIT 

När något känns lite tufft att komma igång med så kan det hjälpa att tänka på de positiva fördelarna för att hitta rätt motivation. KIT kan för några kännas lite knepigt att förstå sig på och komma igång med, så hur får man då den här KIT-peppen? Testa att gå igenom vår lista på fem bra grejer med KIT!

1. Allt på samma ställe

Nu behöver du inte hålla på med flera olika system och Excel-dokument. KIT samlar allt på ett och samma ställe. Bra va! Medlemsregister, medlemkommunikation, träningsscheman, betalning, tävlingssystem och rapportering är några exempel på delar där ni som förening kan hantera allt på ett och samma ställe. Dessutom hjälper medlemmarna själva till att hålla uppgifterna uppdaterade och föreningen slipper att oroa dig för GDPR eftersom KIT är anpassat för den nya dataförordningen som trädde i kraft tidigare i år. Att vinna tid, det gillar vi!

2. Mindre tid med administration = mer tid för idrott

KIT bygger på automatiserade processer där systemet utgår från medlemmen. När du har satt upp inställningarna i KIT är det medlemmen som fyller i uppgifterna och sen sköter systemet resten. Medlemmen läggs in i systemet, får ett välkomstmail, bekräftelse på köp, fakturan skickad till sig (eller om hen betalat själv med kort eller Swish) och inloggningsuppgifter utan att du som administratör behöver göra något. Smart var bara förnamnet!

3. Ett system för den moderna föreningen och framtiden

KIT fungerar lika enkelt i mobilen som i datorn både för medlemmen och för dig som ledare eller administratör. Systemet är anpassat för att möta framtidens krav och är under ständig utveckling för att precis som Korpen röra sig framåt och vara rätt i tiden. Du kan som förening också få fram avancerad statistik och rapporter för att följa upp din förenings aktiviteter i KIT. Men framförallt hjälper KIT till att ge er förening ett proffsigt och modernt intryck.

4. Håll koll på stålarna – lättare än någonsin för kassören

Ekonomihanteringen i KIT gör det enkelt för all inblandade. KIT skickar automatiskt ut fakturor som du lätt och överskådligt kan följa i systemet. KIT kan även skicka ut påminnelse om personen inte betalt. Systemet har en automatisk OCR-avprickning utan någon krånglig filuppladdning vilket gör att du slipper kolla med banken om någon betalt. Men självklart kan du välja att de ska betala med kort eller Swish också (då tillkommer dock en avgift). Dessutom kan ni enkelt exportera uppgifterna in i ert bokföringsprogram. Ordning och reda med andra ord.

5. Tydligt och enkelt för den aktiva medlemmen

I KIT är det lätt för medlemmen att få en överblick över hela föreningens och andra föreningarnas träningserbjudande. Vilket gör att en redan aktiv medlem kan bli mer aktiv och få ännu mer rörelseglädje! För medlemmen är det också lätt att anmäla sig till nya aktiviteter och hålla koll på vilka aktiviteter som man anmält sig till. Dessutom kan man synka träningsschemat med sin egen kalender.

Som du kan läsa så är KIT så mycket mer än bara ett IT-system, det är ett verksamhetssystem för hela föreningen.